Saturday, December 21, 2013

Organic Colors for C&A winter collection


Zimski praznici su pred nama, tokom njih je najvažnije biti obučen toplo ali i trendi. Stoga vam predstavljamo zimsku kolekciju nemačkog brenda C&A i must have komade odeće koji ce vam zasigurno obezbediti da zasijate tokom tumrnih snežnih dana.




Brend C&A bazira svoj identitet kao i kvalitet na organskim materijalima (biološki pamuk), recikliranim materijalima i očuvanju energije. Koriste najnovije tehnologije i mašine u samoj proizvodnji a njihova uslužna oprema i uslužni materijal kao što su ofingeri i kese su od recikliranih materijala. Zalažu se za uštedu električne energije što možete videti kroz par domišljatih ideja kao što je etiketa na odeći na kojoj se nalaze instrukcije o načinu pranja odeće na nižim temperaturama radi značajnog sačuvanja električne energije.


Ono što definitivno krasi novu kolekciju jesu boje, bilo da su osnovne (crvena, žuta i plava), sekundarne (narandžasta, zelena i ljubičasta) ili tercijarne (plavo-zelena, žuto-zelena i sl) tu su da ulepšaju svakodnevnicu modnih poklonika i ljubitelja ovog street fashion brenda.


U muškoj poslovnoj odeći ili kada je reč o pravilima odevanja za svečane i službene prilike, boja se uglavnom nalazi na modnim dodacima.


Što je veći komad odeće, to je poželjnija konzervativnija boja. Odela su uglavnom siva, plava, maslinasta i boje peska. Na košuljama je nešto više boje, ali i one su mahom bele, plave i sive, ali zato imaju prugice ili karo dezen. Najjače boje nalaze se na malim dodacima kao što su kravate ili ivice džepova. Za neformalne prilike, naravno, dozvoljeno je poigrati se bojama i obući živopisni komad odeće, čak imati i obuću u boji koja ne spada u tradicionalno „mušku“.

Svaka boja ima značenje i budi određena osećanja. Boje mogu da poboljšaju izgled, da utiču na ponašanje ljudi koji nas okružuju. Kada znate koje osećanje svaka boja proizvodi možete to da iskoristite i da izaberete odeću koja se uklapa u svako okruženje i priliku. 


Kada je reč o bojama, one su oduvek služile za predstavljanje tradicionalne, kulturne, verske ili osećaje fizičke i psihičke simbolike. Ponekad, bez i jedne jedine reči, uz samo jednu boju, može se opisati neki događaj, emocija ili raspoloženje. Određene boje mogu značitii veoma različite stvari – boje same po sebi ne znače ništa, ali su im kulturološki dodeljena značenja.


Predlog za prvi outfit za dnevnu varijantu je kombinacija tekstura i boja, crvena koja simbolizuje energiiju i snagu, plava smirenost i crna koja stvara savršenu suprotnost ovim bojama.


Intenzivnije boje i zlatne nijanse dominiraće i ovom sezonom kada su u pitanju modni detalji, a naročito kada je reč o nakitu.

Drugi outfit se odlčno uklapa u večerne i svečanije događaje. Dobar odabir trendi zlatnog nakita, crvenih cipela i modnih dodataka kao što su šal i kapa za ove hladne dane oplemeniće vaš izgled i razbiti monotoniju teget haljine i crnog kaputa.


Momci ove zime su u nešto zagašenijim tonovima te prvi outfit za njega je mix smirenih boja kao sto su žuta i plava u kombinaciji sa sivom, obavezan detalj: torba.


Ovaj outfit je odličan i za svečanije prilike dok drugi outfit može da se uklopi u dnevnu varijantu. Dobar džins i bordo vuneni džemper sa bež šalom nalaze sklad i jednostavnost.


Outfit za nju definitvno označava praznike, iako nema veselih boja, tu je karakteristična zimska šara i casual praznični izgled, prikladan dnevnim prilikama.


Poslednji outift kao ležerna večernja kombinacija. Kožna jakna je must have svake sezone, dobar nakit i ekscentrični modni dodatak kao što je fluo zelena kapa daju zabavan i cool izgled.


FGRNR tim

No comments:

Post a Comment